De begrafenis

De begrafenis.

Als u heeft besloten om uw huisdier na zijn of haar overlijden op de Larixhof te laten begraven kunt u contact met ons opnemen om samen in overleg een datum en tijd af te spreken voor de begrafenis. Over het algemeen kan de begrafenis diezelfde dag of anders de eerstvolgende dag plaatsvinden. We begraven ook op zaterdag en in de zomermaanden is het ook mogelijk om in het begin van de avond uw huisdier te laten begraven.

Op het afgesproken tijdstip ontvangen wij u in ons ontvangstruimte waar u in alle rust en privacy afscheid kunt nemen van uw huisdier. Hier kunnen we nog even met u uw wensen doornemen waar u zich prettig bij voelt. Denk daar bijv. aan een houten kistje of op stro, het zelf of door ons laten dragen van uw huisdier naar zijn of haar laatste rustplek. Er is eventueel een speciale kar aanwezig om de zwaardere huisdieren te vervoeren naar het grafje. Bij het grafje aangekomen kunt u zelf uw huisdier laten zakken of in het grafje neerleggen, uiteraard kunnen wij dit ook voor u doen. U kunt daarna in het samenzijn van uw eigen gezin, familie en/of vrienden in alle rust bij het grafje afscheid nemen en als u er aan toe bent wordt in overleg met u – na het laatste afscheid – het grafje weer gesloten.

Na de begrafenis is er gelegenheid om even rustig koffie of thee in de ontvangstruimte te drinken en even stil te staan bij het overlijden van uw huisdier. De gegevens van u en uw overleden huisdier worden genoteerd en u kunt hierna nog naar het grafje terug gaan om er bijv. een bloemetje, kaars, foto of iets persoonlijks neer te leggen/zetten.

Het overlijden van een huisdier kan ook voor kinderen een zeer verdrietige tijd zijn, door ze te betrekken bij het overlijden en/of de begrafenis op een manier hoe u graag wilt dat ze het afscheid beleven, kan het hen misschien helpen om hun verdriet te uiten. Ze zijn van harte welkom om de begrafenis bij te wonen.
Enkele suggesties voor thuis: Een pootafdruk op papier of in klei; plukje haar.
Voor op het graf: Gesealde foto of tekening; mooie stenen laten zoeken en eventueel laten verven met tekst o.i.d.; mooie bloemen plukken voor in een vaasje.

Indien gewenst kunnen wij u helpen bij het maken van een keuze voor een grafbedekking. Op de Larixhof zijn enkele voorbeelden van grafbedekking in de ontvangstruimte aanwezig. U kunt ook zelf voor een gedenkteken zorgen, zolang dit binnen de afmetingen van het graf blijft. Ook planten of helemaal niets op het graf behoren tot de mogelijkheden.

Wilt u liever niet bij de begrafenis aanwezig zijn dan begraven wij voor u uw huisdier op de Dierenbegraafplaats de Larixhof en brengen wij u op de hoogte welke dag en tijdstip uw huisdier is begraven, ook hierbij overleggen wij met u wat uw wensen hierin zijn.
Mocht u niet in de gelegenheid zijn om uw overleden huisdier zelf te brengen dan kunnen wij tegen vergoeding uw huisdier bij u thuis ophalen.

Wanneer u meerdere huisdieren heeft en u uw geliefde huisdieren uiteindelijk graag dicht bij elkaar of naast elkaar wilt begraven, bieden wij u de mogelijkheid tot het reserveren van een grafje. De kosten hiervoor bedragen € 23,50/grafje/jaar. Het reserveren van een grafje geeft u het recht om (bij jaarlijkse verlenging) bij overlijden van uw geliefde huisdier, deze in het gereserveerde grafje te begraven. Ieder andere huisdiereigenaar kan geen gebruik maken van het door uw gereserveerde grafje. Indien gewenst heeft u t.a.t. de mogelijkheid om de reservering van uw grafje op te zeggen.

De prijzen voor het begraven zijn inclusief de grafrechten voor de eerste drie jaar. Verlengen van deze termijn na deze 3 jaar is uiteraard mogelijk, we sturen u per post of mail een brief met de mogelijkheden om de grafrechten verder te verlengen.

Voor het begraven van huisdieren werken wij uitsluitend op afspraak om een ieder de gelegenheid te bieden om op zijn eigen manier en in alle rust afscheid te kunnen nemen van zijn of haar geliefde huisdier. Voor verdere informatie of voor het overleggen van een aankomende begrafenis kunt u ons elke dag bereiken via 0521-382119 van 09:00-22:00.

GEDICHT:

Gisteren was het leven anders,
gisteren wisten we het nog niet.
Konden we de diepte nog niet voelen,
de diepte van dit groots verdriet.

De leegte is niet de geloven,
onwerkelijk is de werkelijkheid.
We staan verstild met lege handen,
een afscheid voor altijd.

De woorden kunnen we niet te vinden,
voor de onvoorwaardelijke liefde die je ons bracht.
We zullen je met veel verdriet begraven,
bedankt voor alles lieverd, rust zacht.