De Begrafenis

Begraven.

Op de dierenbegraafplaats de Larixhof bieden wij u de gelegenheid om in alle rust en om op uw eigen manier afscheid te kunnen nemen van uw overleden huisdier.

Als u heeft besloten om uw huisdier na zijn of haar overlijden op de Larixhof te laten begraven kunt u contact met ons opnemen om samen in overleg een dag en tijdstip af te spreken voor de begrafenis. Over het algemeen kan de begrafenis diezelfde dag of anders de eerstvolgende dag plaatsvinden. In de zomermaanden is het ook mogelijk om in het begin van de avond uw huisdier te laten begraven.

Op het afgesproken tijdstip ontvangen wij u in ons ontvangstruimte waar u nog rustig afscheid kunt nemen van uw huisdier. Hier kunnen we nog even met u uw wensen doornemen waar u zich prettig bij voelt. Denk daar bijv. aan een mooi houten kistje of op stro, het zelf of door ons laten dragen van uw huisdier naar zijn of haar laatste rustplek.
Bij het grafje aangekomen kunt u zelf uw huisdier laten zakken of in het grafje neerleggen, uiteraard kunnen wij dit ook voor u doen. Als u er aan toe bent na het laatste afscheid, wordt het grafje door mijn man weer gesloten.

Na de begrafenis is er de mogelijkheid om koffie of thee te drinken in de ontvangstruimte. Wij nemen vervolgens de tijd om de gegevens van u en uw huisdier op te schrijven. Indien gewenst kunnen wij u helpen bij het maken van een keuze voor een grafbedekking. Ook zijn bij De Larixhof enkele voorbeelden van grafbedekking in de ontvangstruimte aanwezig. U kunt ook zelf voor een gedenkteken zorgen, zolang dit binnen de afmetingen van het graf blijft. Ook planten of helemaal niets op het graf behoren tot de mogelijkheden.

Het overlijden van een huisdier kan voor kinderen een zeer verdrietige tijd zijn, door ze te betrekken bij het overlijden en/of de begrafenis op een manier hoe u graag wilt dat ze het afscheid beleven, kan het hen misschien helpen om hun verdriet te uiten.
Enkele suggesties voor thuis: Een pootafdruk op papier of in klei; plukje haar.
Voor op het graf: Gesealde foto of tekening; mooie stenen laten zoeken en eventueel laten verven met tekst o.i.d.; mooie bloemen plukken voor in een vaasje.

Wilt u liever niet bij de begrafenis aanwezig zijn dan begraven wij voor u uw huisdier op de Dierenbegraafplaats de Larixhof en brengen wij u op de hoogte welke dag en tijdstip uw huisdier is begraven, ook hierbij overleggen wij met u wat uw wensen hierin zijn.
Mocht u niet in de gelegenheid zijn om uw overleden huisdier zelf te brengen dan kunnen wij tegen vergoeding uw huisdier bij u thuis ophalen.

Wanneer u meerdere huisdieren heeft en u uw geliefde huisdieren uiteindelijk graag dicht bij elkaar of naast elkaar wilt begraven, bieden wij u de mogelijkheid tot het reserveren van een grafje. De kosten hiervoor bedragen € 23,50/grafje/jaar. Het reserveren van een grafje geeft u het recht om (bij jaarlijkse verlenging) bij overlijden van uw geliefde huisdier, deze in het gereserveerde grafje te begraven. Ieder andere huisdiereigenaar kan geen gebruik maken van het door uw gereserveerde grafje. Indien gewenst heeft u t.a.t. de mogelijkheid om de reservering van uw grafje op te zeggen.

De prijzen voor het begraven zijn inclusief de grafrechten voor de eerste drie jaar. Verlengen van deze termijn na deze 3 jaar is uiteraard mogelijk, we sturen u per post of mail een brief met de mogelijkheden om de grafrechten verder te verlengen.

Voor informatie of voor het overleggen van een aankomende begrafenis kunt u ons elke dag bereiken via 0521-382119 van 09:00 – 22:00.

 

GEDICHT

They will not go quietly
the dogs and cats who shared our lives.
In subtle ways they let us know
their spirit still survives.
Old habits still make us think
we hear a scratching at the door.
Or step back when we drop
a tasty morsel on the floor.
Our feet still go around the place
the food dish used to be.
And, sometimes, coming home at night,
we miss them terribly.
And although time may bring new friends
and a new food dish to fill.
That one place in our hearts
belongs to them..
and always will.

Bron: pinterest