De begrafenis

De begrafenis.

Als uw huisdier komt te overlijden is dit vaak een einde van een jarenlange vriendschap. Veel mensen voelen daarom de behoefte om een waardige vorm te geven aan het afscheid.
In een rustig, bosrijke omgeving biedt Dierenbegraafplaats Larixhof u de gelegenheid om een mooie laatste rustplaats voor uw overleden huisdier te vinden.

Voor meer informatie of voor het overleggen van een aankomende begrafenis kunt u ons 7 dagen per week bereiken van 9:00 tot 22:00 op 0521-382119. Het begraven van huisdieren is alleen op afspraak, zodat een ieder de gelegenheid heeft om in alle rust en op zijn eigen wijze afscheid te kunnen nemen van zijn of haar geliefde huisdier.

Het overlijden van een huisdier kan ook voor kinderen een zeer verdrietige tijd zijn, door ze te betrekken bij het overlijden en/of de begrafenis op een manier hoe u graag wilt dat ze het afscheid beleven, kan het hen misschien helpen om hun verdriet te uiten. Ze zijn van harte welkom om samen met u hun maatje naar zijn of haar laatste rustplaats te brengen.

Mocht u niet in de gelegenheid zijn om uw overleden huisdier zelf te brengen of wilt u liever niet bij de begrafenis aanwezig zijn, dan kunnen wij tegen vergoeding uw huisdier bij u thuis of bij de dierenartsenpraktijk ophalen en begraven wij voor u uw huisdier op de Dierenbegraafplaats Larixhof.

Wanneer u meerdere huisdieren heeft en u uw geliefde huisdieren uiteindelijk graag dicht bij elkaar of naast elkaar wilt begraven, bieden wij u de mogelijkheid tot het reserveren van een grafje. De kosten hiervoor bedragen € 23,50/grafje/jaar. Het reserveren van een grafje geeft u het recht om (bij jaarlijkse verlenging) bij overlijden van uw geliefde huisdier, deze in het gereserveerde grafje te begraven. Ieder andere huisdiereigenaar kan geen gebruik maken van het door uw gereserveerde grafje. Indien gewenst heeft u t.a.t. de mogelijkheid om de reservering van uw grafje op te zeggen.

Indien gewenst kunnen wij u helpen bij het maken van een keuze voor een grafbedekking. Op de Larixhof zijn enkele voorbeelden van grafbedekking in de ontvangstruimte aanwezig. U kunt ook zelf voor een gedenkteken zorgen, zolang dit binnen de afmetingen van het graf blijft. Ook planten of helemaal niets op het graf behoren tot de mogelijkheden.

De prijzen voor het begraven zijn inclusief de grafrechten voor de eerste drie jaar. Verlengen van deze termijn na deze 3 jaar is uiteraard mogelijk, we sturen u per post of mail een brief met de mogelijkheden om de grafrechten verder te verlengen.

GEDICHT:

They will not go quietly
the dogs and cats who shared our lives.
In subtle ways they let us know
their spirit still survives.
Old habits still make us think
we hear a scratching at the door.
Or step back when we drop
a tasty morsel on the floor.
Our feet still go around the place
the food dish used to be.
And, sometimes, coming home at night,
we miss them terribly.
And although time may bring new friends
and a new food dish to fill.
That one place in our hearts
belongs to them..
and always will.

Bron: pinterest