Individuele begrafenis

Individuele begrafenis:

… ‘Een laatste rustplaats, een eigen gedenkplekje voor uw huisdier in een schitterende bosrijke omgeving’

We verwelkomen u op het afgesproken tijdstip op de Larixhof. De ontvangstruimte staat tot uw beschikking om in alle rust en privacy afscheid te kunnen nemen van uw huisdier.

U kan tot op het laatste moment de zorg geven aan uw huisdier die u wenst: op stro, in een kistje of mand / zelf dragen / zelf in het grafje neerleggen. Uiteraard kunnen wij dit ook voor u doen.

Samen met u brengen wij uw huisdier naar zijn of haar laatste rustplaats waar uw huisdier waardig wordt begraven, ook hier kan u in alle privacy afscheid nemen..

Na de begrafenis wordt het grafje door ons weer gesloten en hebben we voor u koffie/thee en nemen we wat verdere informatie met u door.
Het staat u vrij om bijv. bloemen of een kaarsje op het grafje neer te zetten.

Mand of kistje:

Op de begraafplaats hebben we unieke gevlochten zeegras grafmanden, Balinese bamboemanden en houten dieren grafkistjes om uw huisdier na zijn of haar overlijden liefdevol in neer te leggen en te begraven.

Deze kistjes of manden zijn eventueel ook van te voren af te halen zodat u hem of haar – na het overlijden – bij u thuis of bij de dierenarts in het kistje of mandje kan neer leggen. (zie: Kistjes en Manden )

Tarieven:

Het tarief voor het begraven is per huisdier verschillend.

De prijs voor het begraven van uw huisdier is incl. de grafrechten (grafhuur) voor de eerste 2 jaar. Verlengen van de grafrechten na deze 2 jaar is uiteraard weer mogelijk.
(zie Tarieven 2023)

Kinderen en hun maatje:

Het overlijden van een huisdier kan ook voor kinderen een zeer verdrietige tijd zijn.

Door ze te betrekken bij het overlijden en/of de begrafenis op een manier hoe u graag wilt dat ze het afscheid beleven, kan het hen misschien helpen om hun verdriet te uiten.

Enkele voorbeelden die ze kunnen maken of mee geven: tekening / bloemen / knuffeltje / mooie steen beschilderen / foto lijstje beschilderen etc.

Als u het fijn vindt om alleen – in het samenzijn – van uw eigen gezin uw huisdier te begraven is dat zeker mogelijk. We nemen dan van te voren de mogelijkheden door en wijzen u het dierengrafje. We zorgen dat voor uw aankomst het grafje gereed is gemaakt.
Het ontvangsthuisje staat vrij tot uw beschikking om in alle privacy afscheid te nemen waarna u met uw eigen gezin uw huisdier in het grafje kan neer leggen.

Vervoer:

Mocht u niet in de gelegenheid zijn om uw overleden huisdier zelf te brengen of wilt u liever niet bij de begrafenis aanwezig zijn, dan kunnen wij tegen vergoeding uw huisdier bij u thuis of bij de dierenartsenpraktijk ophalen en begraven wij voor u uw huisdier op de Dierenbegraafplaats Larixhof.
Desgewenst maken wij foto’s voor u. (zie: Vervoer )

Reserveren

Wilt u graag zelf het plekje voor een liefdevolle laatste rustplaats voor uw huisdier uitzoeken dan is dat zeker mogelijk. Het tarief voor het reserveren van een dierengrafje is € 25,00/jaar.

U kan op eigen gelegenheid en zonder afspraak de begraafplaats bezoeken en eventueel een plekje uitzoeken. (meer info..)
Op de dag van de begrafenis is het niet meer mogelijk om zelf een plekje uit te kiezen.

Heeft u meerdere huisdieren die u – mocht de tijd daar zijn – graag bij elkaar/naast elkaar willen begraven, dan is het mogelijk om meerder plekjes naast elkaar te reserveren.

Het reserveren van een grafje geeft u het recht om (bij jaarlijkse verlenging) bij overlijden van uw geliefde huisdier, deze in het gereserveerde grafje te begraven. Ieder ander huisdier bezitter kan geen gebruik maken van het door uw gereserveerde grafje. U heeft t.a.t. de mogelijkheid om de reservering van het grafje op te zeggen (geen resitutie).
Een reservering staat los van de kosten voor het begraven en kan hierdoor niet in mindering worden gebracht bij een begrafenis.

Grafbedekking:

Indien gewenst kunnen wij u helpen bij het maken van een keuze voor een grafbedekking. Op de Larixhof zijn div. voorbeelden van grafbedekking aanwezig. U mag ook zelf voor een gedenkteken zorgen, zolang dit binnen de afmetingen van het grafje blijft. ( meer info…)

Contact:

We kunnen vaak dezelfde dag van overlijden begraven, neem gerust contact met ons voor meer informatie.
0521-382119


GEDICHT:

They will not go quietly
the dogs and cats who shared our lives.
In subtle ways they let us know
their spirit still survives.
Old habits still make us think
we hear a scratching at the door.
Or step back when we drop
a tasty morsel on the floor.
Our feet still go around the place
the food dish used to be.
And, sometimes, coming home at night,
we miss them terribly.
And although time may bring new friends
and a new food dish to fill.
That one place in our hearts
belongs to them..
and always will.

Bron: pinterest