Individuele begrafenis

Individuele begrafenis:

… ‘Een laatste rustplaats, een eigen gedenkplekje voor uw huisdier in een schitterende bosrijke omgeving’

We verwelkomen u op het afgesproken tijdstip op de Larixhof. De ontvangstruimte staat tot uw beschikking om in alle rust en privacy afscheid te kunnen nemen van uw huisdier.

U kan tot op het laatste moment de zorg geven aan uw huisdier die u wenst: op stro, in een kistje of mand / zelf dragen / zelf in het grafje neerleggen. Uiteraard kunnen wij dit ook voor u doen.

Samen met u brengen wij uw huisdier naar zijn of haar laatste rustplaats waar uw huisdier waardig wordt begraven, ook hier kan u in alle privacy het laatste afscheid nemen..

We hebben na het afscheid koffie/thee voor u en nemen we nog wat verdere informatie met u door.

Het grafje wordt dan ondertussen door ons gesloten waarna u nog bijv. een kaars of bloemen op het grafje kan neerzetten.

In de blog “Hoe gaat nou zo’n dieren-begrafenis?” wordt het bovenstaand nog verder uitgebreid beschreven ‘hoe zoiets nou gaat’ en wat nog meer mogelijk is. (heel basic – alleen – steun bij euthanasie – etc.)

Geen afscheid van een dier is hetzelfde en is heel persoonlijk.

Mand of kistje:

Op de begraafplaats hebben we de keuze uit unieke gevlochten zeegras grafmanden, Balinese bamboemanden en houten dieren grafkistjes om uw huisdier – na zijn of haar overlijden – liefdevol in neer te leggen, toe te dekken met knuffels en/of dekentje.

Deze kistjes of manden zijn eventueel ook van te voren af bij ons af te halen zodat u hem of haar – na het overlijden – bij u thuis of bij de dierenarts in het kistje of mandje kan neer leggen.

De houten kistjes worden door ons zelf gemaakt en zijn te verkrijgen met of zonder bekleding/kussen. (meer info…)

Tarieven:

Het tarief voor het begraven is per huisdier verschillend.

De prijs voor het begraven van uw huisdier is incl. de grafrechten (grafhuur) voor de eerste 2 jaar. Verlengen van de grafrechten na deze 2 jaar is uiteraard weer mogelijk.
(meer info…)

Kinderen en hun maatje:

Het overlijden van een huisdier kan ook voor kinderen een zeer verdrietige tijd zijn.

Door ze te betrekken bij het overlijden en/of de begrafenis op een manier hoe u graag wilt dat ze het afscheid beleven, kan het hen misschien helpen om hun verdriet te uiten.

Enkele voorbeelden die ze kunnen maken of mee geven: tekening / bloemen / knuffeltje / mooie steen beschilderen / foto inlijsten etc.

Als u het fijn vindt om alleen – in het samenzijn – van uw eigen gezin uw huisdier te begraven is dat zeker mogelijk.

We nemen dan van te voren de mogelijkheden door en wijzen u het dierengrafje. We zorgen dat voor uw aankomst het grafje gereed is gemaakt.

Het ontvangsthuisje staat vrij tot uw beschikking om in alle privacy afscheid te nemen waarna u met uw eigen gezin uw huisdier in het grafje kan neer leggen.

Vervoer:

Mocht u niet in de gelegenheid zijn om uw overleden huisdier zelf te brengen of wilt u liever niet bij de begrafenis aanwezig zijn, dan kunnen wij tegen vergoeding uw huisdier bij u thuis of bij de dierenartsenpraktijk ophalen.

We begraven dan voor u uw huisdier op onze dierenbegraafplaats.
Desgewenst maken wij foto’s voor u en bellen we u wanneer hij of zij haar laatste rustplaatsje heeft gekregen. (meer info...)

Reserveren

Wilt u graag zelf het plekje voor een liefdevolle laatste rustplaats voor uw huisdier uitzoeken dan is dat zeker mogelijk. Het tarief voor het reserveren van een dierengrafje is € 25,00/jaar.

U kan op eigen gelegenheid en zonder afspraak de begraafplaats bezoeken en eventueel een plekje uitzoeken m.b.v. een plattegrond. De ‘vrije’ plekjes zijn gemarkeerd met een Trespa fotobord.

Op de dag van de begrafenis is het niet meer mogelijk om zelf een plekje uit te kiezen.

Heeft u meerdere huisdieren die u – mocht de tijd daar zijn – graag bij elkaar/naast elkaar willen begraven, dan is het mogelijk om meerder plekjes naast elkaar te reserveren.

Het reserveren van een grafje geeft u het recht om (bij jaarlijkse verlenging) bij overlijden van uw geliefde huisdier, deze in het gereserveerde grafje te begraven. Ieder ander huisdier bezitter kan geen gebruik maken van het door uw gereserveerde grafje.

U heeft t.a.t. de mogelijkheid om de reservering van het grafje op te zeggen (geen resitutie).
Een reservering staat los van de kosten voor het begraven en kan hierdoor niet in mindering worden gebracht bij een begrafenis. (meer info..)

Grafbedekking:

Indien gewenst kunnen wij u helpen bij het maken van een keuze voor een grafbedekking. Op de Larixhof zijn div. voorbeelden van grafbedekking/gedenkmonumenten aanwezig.

Een prijslijst met de actuele prijzen van gedenkmonumenten, aluminium belettering, Trespa fotoborden die wij kunnen leveren, kunt u per mail aanvragen.

U mag ook uiteraard zelf voor een gedenkteken/grafbedekking zorgen voor op het grafje , zolang dit binnen de afmetingen van het grafje blijft. ( meer info…)

Contact:

We kunnen vaak dezelfde dag van overlijden begraven, uiteraard mits er geen andere afspraken staan.
Neem gerust contact met ons voor meer informatie.
0521-382119


GEDICHT:

They will not go quietly
the dogs and cats who shared our lives.
In subtle ways they let us know
their spirit still survives.
Old habits still make us think
we hear a scratching at the door.
Or step back when we drop
a tasty morsel on the floor.
Our feet still go around the place
the food dish used to be.
And, sometimes, coming home at night,
we miss them terribly.
And although time may bring new friends
and a new food dish to fill.
That one place in our hearts
belongs to them..
and always will.

Bron: pinterest