Individuele begrafenis

Individuele begrafenis:

… ‘Een laatste rustplaats, een eigen gedenkplekje voor uw huisdier in een schitterende bosrijke omgeving’

We verwelkomen u op het afgesproken tijdstip op de Larixhof. In de ontvangstruimte is er gelegenheid om in alle rust en privacy afscheid te kunnen nemen van uw huisdier.

U kan tot op het laatste moment de zorg geven aan uw huisdier die u wenst: op stro, in een kistje of mand / zelf dragen / zelf in het grafje neerleggen. Uiteraard kunnen wij dit ook voor u doen.

Samen met u brengen wij uw huisdier naar zijn of haar laatste rustplaats waar uw huisdier waardig wordt begraven..ook hier kunt u nog in alle privacy afscheid nemen..

Na de begrafenis wordt het grafje door ons weer gesloten en hebben we voor u koffie/thee en nemen we wat verdere informatie met u door.

Mand of kistje:

U kunt er voor kiezen om uw overleden huisdier in een kistje of mand te begraven. Er zijn div. maten aanwezig op de begraafplaats.

Deze kistjes of manden zijn eventueel ook van te voren af te halen zodat u hem of haar – na het overlijden – bij u thuis of bij de dierenarts in het kistje of mandje kan neer leggen. (zie: Kistjes en Manden )

Tarieven:

Het tarief voor het begraven is per huisdier verschillend.

De prijs voor het begraven van uw huisdier is incl. de grafrechten (grafhuur) voor de eerste 3 jaar. Verlengen van deze termijn is uiteraard weer mogelijk. (zie Tarieven)

Kinderen en hun maatje:

Het overlijden van een huisdier kan ook voor kinderen een zeer verdrietige tijd zijn.

Door ze te betrekken bij het overlijden en/of de begrafenis op een manier hoe u graag wilt dat ze het afscheid beleven, kan het hen misschien helpen om hun verdriet te uiten.

Enkele voorbeelden die ze kunnen maken of mee geven: tekening / bloemen / knuffeltje / mooie steen beschilderen / foto lijstje beschilderen etc.

Vervoer:

Mocht u niet in de gelegenheid zijn om uw overleden huisdier zelf te brengen of wilt u liever niet bij de begrafenis aanwezig zijn, dan kunnen wij tegen vergoeding uw huisdier bij u thuis of bij de dierenartsenpraktijk ophalen en begraven wij voor u uw huisdier op de Dierenbegraafplaats Larixhof. (zie: Vervoer )

Meerdere huisdieren bij elkaar:

Wanneer u meerdere huisdieren heeft en u uw geliefde huisdieren uiteindelijk graag dicht bij elkaar of naast elkaar wilt begraven, bieden wij u de mogelijkheid tot het reserveren van een grafje. De kosten hiervoor bedragen € 23,50/grafje/jaar.

Het reserveren van een grafje geeft u het recht om (bij jaarlijkse verlenging) bij overlijden van uw geliefde huisdier, deze in het gereserveerde grafje te begraven.

Ieder andere huisdiereigenaar kan geen gebruik maken van het door uw gereserveerde grafje. U heeft t.a.t. de mogelijkheid om de reservering van het grafje op te zeggen.

Contact:

We kunnen vaak dezelfde dag van overlijden begraven, neem gerust contact met ons op wat de mogelijkheden zijn.
In de zomermaanden begraven wij ook in de avonduren.

Grafbedekking:

Indien gewenst kunnen wij u helpen bij het maken van een keuze voor een grafbedekking. Op de Larixhof zijn div. voorbeelden van grafbedekking aanwezig. U mag ook zelf voor een gedenkteken zorgen, zolang dit binnen de afmetingen van het grafje blijft. ( meer info…)


GEDICHT:

They will not go quietly
the dogs and cats who shared our lives.
In subtle ways they let us know
their spirit still survives.
Old habits still make us think
we hear a scratching at the door.
Or step back when we drop
a tasty morsel on the floor.
Our feet still go around the place
the food dish used to be.
And, sometimes, coming home at night,
we miss them terribly.
And although time may bring new friends
and a new food dish to fill.
That one place in our hearts
belongs to them..
and always will.

Bron: pinterest