Werkzaam- & Bijzonderheden

Augustus 2021 – Reserveren 
 
We kregen regelmatig de vraag of men ook zelf een laatste liefdevolle rustplaats mocht uitzoeken/reserveren voor hun huisdier, dat is zeker mogelijk.
We hebben mijn passie voor dieren-gedichten gecombineerd met mooie dieren-foto’s, bevestigd op een boomstam en geplaatst op de grafjes die op dit moment vrij zijn.
U kan op eigen gelegenheid en zonder afspraak een plekje op de begraafplaats uitzoeken. Op verzoek kan ik u de plattegrond met alle beschikbare plekjes mailen (meer info…)
 
 

Zomer 2021

Trots dat de (nieuwe) beplanting het dit jaar zo geweldig doet! Ná jaren van droogte en vervanging..
De zomersnoei is weer bijna klaar, de groene omranding om de Larixhof heen is weer wat in toom gesnoeid en de meeste buxus bollen zijn in model geknipt.
Voor een extra rustmomentje, een mooi wit bankje tussen al het groen…


11 februari 2021

Liefdevol afscheid in witte wereld..


24 december 2020
Vandaag deze foto ontvangen, een dubbele regenboog gefotografeerd vanaf de Larixhof. Een bijzonder moment vastgelegd zo vlak voor de kerstdagen. Dank je Sandra voor het delen van deze mooie foto!Voor degene die er troost uit kan halen, er is een gedicht over geschreven:

“De Regenboogbrug”:

Er is een plaats in de hemel die Regenboog brug heet. Als een dier waar je veel van houdt doodgaat, dan gaat dat dier naar de Regenboog brug. Daar zijn uitgestrekte weiden en heuvels voor onze lieve vrienden, zodat ze met elkaar kunnen rennen en spelen. Er is genoeg eten, water en zonneschijn en onze vrienden voelen zich daar warm en prettig. Alle oude en zieke dieren worden daar weer jong en beter. Alle dieren die gewond of verminkt waren, worden weer sterk en gezond, precies zoals wij ze herinneren in onze dromen. De dieren zijn gelukkig en tevreden, er is echter een klein ding: Ze vinden het jammer dat ze hun baasje of bazinnetje achter hebben moeten laten.Ze rennen en spelen met elkaar, maar dan komt de dag dat er eentje plotseling stopt met spelen en in de verte tuurt. Zijn ogen beginnen te stralen, hij begint te trillen van opwinding. Plotseling verlaat hij de groep, rent over het groene gras, sneller en sneller. Hij heeft je gezien en als jij en je lieveling elkaar eindelijk treffen, houden jullie elkaar stevig vast, bij deze vreugdevolle hereniging. Om nooit meer uit elkaar te gaan. De vrolijke kussen overstelpen je gezicht, je handen aaien zijn liefdevolle kop en je kijkt weer in die trouwe ogen, die je zolang niet hebt gezien, maar die altijd in je hart zijn gebleven.En dan gaan jullie samen over de Regenboog brug…


7 december 2020
Herkenning en troost

Bij de gesprekken op de dierenbegraafplaats vernemen wij regelmatig dat er zoveel onbegrip bestaat over het ‘mogen’ rouwen om je huisdier.
Het verdriet tijdens de laatste periode van zijn of haar leven, de pijn van die moeilijke beslissing en het grootte gemis na het overlijden is vaak heel intens.
Soms is het fijn om (stukjes uit) een boek te lezen die dit verdriet goed kan verwoorden en waar men een stukje herkenning en troost bij kan vinden.

Onlangs hebben we gesprek gehad met documentairemaker Thomas Renckens, die – uit eigen ervaring – hier graag een documentaire over zou wilde maken: ‘Het rouwen om je huisdier’.
Het was een openhartig en bijzonder gesprek, we hopen en wensen hem dat hij dit ‘onbegrepen gevoel’ op een mooie manier kan verwoorden/verfilmen in een documentaire.

Er zijn diverse boeken geschreven over dit onderwerp, meer info 


December 2020

We werden vorige maand getipt door een bezoekster op de Larixhof dat de dierenbegraafplaats vermeld stond in het magazine Plus. We konden gelukkig nog een exemplaar bemachtigen (met dank aan Jeltje en Jetty!). Het betreffende artikel gaat over wandelen op begraafplaatsen. We staan vermeld onder het kopje ‘wandeltips’ tussen een indrukwekkend rijtje begraafplaatsen in Nederland. Best wel heel bijzonder!


Herfst 2020

Binnenkort worden alle heggen op de Larixhof weer gesnoeid.
De herfst zet nu z’n mooiste uitblinkers in het zonnetje…


Dierendag 2020🐾
Zoveel lieve reacties gisteren en vandaag mogen ontvangen, bedankt hiervoor!❤
Fijn om te horen en te zien dat de Larixhof voor vele een dierbare plek is waar ze weer even naar terug kunnen gaan. Een eigen gedenkplekje voor hun huisdier in een mooie rustgevende omgeving.
We hadden van Jacqueline – het baasje van de vermiste hond Jillz – toestemming gekregen om haar aangrijpende gedicht met een foto van Jillz te mogen neerzetten op de Larixhof (nogmaals dank).
 
 

Dierendag 2020

Dit weekend branden we extra kaarsjes, staan er liefdevolle boeketten en mooie gedichten op de Dierenbegraafplaats Larixhof, speciaal voor alle overleden én vermiste dieren. ❤
Neem gerust eens een kijkje op de dierenbegraafplaats. Deze bijzondere plek is elke dag vrij toegankelijk.
Dit weekend zijn we van 10 tot 5 uur aanwezig, heeft u vragen, stel ze gerust.
Henk en Martha Hartog


Maart 2020

De eerste serie nieuwe nestkastjes hangen op hun plek..
(Een boomklever stelletje was het niet eens met de architect)


Herfst 2019

Schitterende herfstkleuren op de Larixhof.


Oktober 2019

We zijn bezig met groot onderhoud op de dierenbegraafplaats. Er moesten 5 grote bomen worden gekapt die het de afgelopen droge zomers niet hebben gered..
Er zijn op div. plekken nieuwe bomen geplant.

Vooral de mooie oude Treur-Larix vlakbij de waterkraan.. 😪. De stam is blijven staan waar we t.z.t nestkastjes in gaan hangen.
De stammen van alle gerooide bomen zijn op blokken gezaagd, ze worden in de droge hoek tegen de boomwal gebruikt als natuurlijke afscheiding.

We zijn begonnen met het knippen van de coniferen..we hopen over enkele weken hier mee klaar te zijn…dit kan tijdelijk enige overlast veroorzaken.


Dierendag 2019

Vandaag is het wereld dierendag.
Speciaal op deze dag branden de kaarsje op de dierenbegraafplaats ter nagedachtenis aan álle overleden dieren én voor alle vermiste dieren.
Wij zijn vandaag en morgen ( zaterdag 5 okt.) de hele dag aanwezig op de begraafplaats (10:00-18:00), mocht u vragen hebben stel ze gerust!


September 2019

We zijn begonnen met het rooien van de grote coniferen.. ze hebben de droogte van de afgelopen 2 jaar niet overleefd.
Half oktober beginnen we met de vele heggen te knippen.

..Voor en na..


Heggen snoeien
10 oktober 2018

Deze week zijn alle heggen weer strak geknipt op de Larixhof.
Kunnen ze er weer een jaar tegen…


DIERENDAG
4 oktober 2018

Vandaag branden op de Larixhof de kaarsen ter nagedachtenis aan alle overleden dieren.


In de avonduren:
17 Augustus 2018

Vorige week in de avonduren nog wat water gegeven op de Larixhof, ook bij ons heeft de droogte zijn sporen achtergelaten..😞. Tijdens de schemer begonnen de lampjes op zonnecellen aan te gaan, mooi moment!